Aretha Franklin teško je bolesna

Kraljica soula Aretha Franklin teško je bolesna. Okružena prijateljima i obitelji, liječi se u bolnici u Detroitu. Pojedinosti o zdravstvenom stanju slavne pjevačice nisu poznate, drže se u tajnosti.

Aretha je otkazala niz koncerata, uključujući Jazz festival u New Orleansu. Mnogi glazbenici i druge slavne osobe putem društvenih mreža upućuju joj potporu i želje za ozdravljenje.

Aretha Franklin je od onih pjevača koje svi vole. Nema osobe koja je ne voli. Ima glas posebne kvalitete, teško ga je opisati jer takav ne srećemo često. Ona ima tu kombinaciju baršunastog, prekrasnog glasa prepunog duše i iskrenosti, izjavio je Tim Sampson, Soulsville Foundation Sound.

Aretha Franklin, pjevačici najpoznatijoj po hitovima "Respect" (1967) i "I Say a Little Prayer" (1968), oboljela je od raka 2010. godine. Posljednji put je nastupila u studenom prošle godine za fondaciju Eltona Johna u borbi protiv AIDS-a u New Yorku. Prije toga je pjevala u Philadelphiji u kolovozu. Opisujući nastup Friedman je tada poručio: Bila je to čudesna izvedba s obzirom na njezinu iscrpljenost i dehidraciju.

Prva je žena koja je uvrštena u Rock and Roll Hall kuću slavnih, 1987. godine. Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Franklin je osvojila 18 Grammyia, uključujući jedan za životno postignuće.

Među brojnim hitovima Arethe Franklin, ističu se još "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" (1968), "Day Dreaming" (1972), "Jump To It" (1982), "Freeway of Love" (1985) i "A Rose Is Still A Rose" (1998).

Godine 2005. predsjednik George W. Bush odlikovao ju je Predsjedničkom medaljom slobode, najvišom američkom civilnom nagradom.