U Varaždinu završeno snimanje filma 'Ufuraj se i pukni'

Umjetnička organizacija Kerekesh Teatar ovih je dana u Varaždinu snimila prvi varaždinski dugometražni igrani film 'Ufuraj se i pukni'. Posljednja filmska klapa pala je danas ispred varaždinske Gradske vijećnice, čime je simbolično označen završetak snimanja filma u Varaždinu. Film će biti premijerno prikazan u ožujku 2019. u Varaždinu.

Produkcijsko-tehnička ekipa na čelu s redateljem Ljubomirom Kerekešom u kolovozu je snimila kadrove na više od trideset lokacija diljem grada Varaždina.

Hrvatskom filmu fali komedija, publici je potreban smijeh, stoga smo se odlučili snimiti ovaj film. Ako ćemo s njim biti uspješni, u planu imamo i snimanje drugog filma za široku filmsku publiku i to za otprilike dvije do tri godine, kazao je redatelj filma i izvršni producent Kerekesh Teatra Ljubomir Kerekeš.

Scenarij za film nastao je prema istinitoj i istoimenoj predstavi Kerekesh Teatra, komediji Ufuraj se i pukni koja je do sada odigrana više od 120 puta diljem Hrvatske. Uz Zorana Pribičevića i Jana Kerekeša, koji kako u predstavi, tako i u filmu igraju glavne uloge, ovaj će film na velika platna publici dovesti i Mirelu Brekalo, Anu Begić, Hanu Hegedušić, Žarka Potočnjaka, Draška Zidara, Gorana Grgića, Miju Pavelka, Gorana Košija, Darka Janeša, Matka Knešaureka, Gordanu Slivku, Mirelu Videk, Saru Ipšu, Tanju Pavlović, Marka Hergešića, Zdravka Pompera, Melitu Pomper te više od pedeset statista.

Radnja filma smještena je u Varaždinu, gdje se braća Prišt, Kruno (Jan Kerekeš) i Krešo (Zoran Pribičević), pripremaju za prijemni ispit na Akademiji dramske umjetnosti. Što studirati i zašto, odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda Črčeka, supervizora (Ljubomir Kerekeš), koji voli puno pričati, Krunoslav i Krešo kreću u nemoguću misiju U samo jednom danu pripremaju se za dan odluke i ništa nije na njihovoj strani.

Nakon premijernog prikazivanja u Varaždinu 18. ožujka 2019., premijera filma održat će se 20. ožujka 2019. i u Zagrebu, a potom će ju publika moći vidjeti u kinima diljem Hrvatske.