Japanski dvogodišnjak pronađen neozlijeđen nakon tri dana u prirodi

Mali dvogodišnji Japanac koji je nestao u nedjelju u šetnji s djedom, pronađen je neozlijeđen u srijedu, saznaje se iz lokalne gradske uprave.

Dječačić je pronađen i prevezen u bolnicu, rekao je Katsuya Emoto, dužnosnik gradske uprave otoka Suo-Oshima. Nema težih ozljeda, samo nešto ogrebotina i laganu dehidraciju, ali mu život nije u opasnosti i trebao bi napustiti bolnicu vrlo uskoro, objasnio je Hiroyuki Nishihara, dužnosnik ustanove u koju je dijete primljeno.

Otkriće malog Yoshikija Fujimota živog čudo je s obzirom na vlagu i vrućinu koje su zadnjih dana harale regijom (više od 30 stupnjeva po danu) i prisustva brojnih insekata.

Dobrovoljac od 78 godina, pristigao iz susjedne pokrajine kako bi sudjelovao u potrazi, čuo ga je u srijedu ujutro kako odgovara na njegove pozive u šumi, nekoliko stotina metara od mjesta gdje mu se trag izgubio. Pronašao ga je kako sjedi, bosih nogu.

Išao se prošetati s bratom i djedom ali je na pola puta počeo plakati, želio se vratiti. Djed ga je tada pustio da se vrati sam prema obiteljskoj kući ne provjerivši je li sretno stigao.

Tijekom gotovo tri dana oko 160 policajaca pretraživalo je to područje. Korišten je dron s optičkim i termičkim kamerama, psi i helikopteri.