Počinje Novogradiško glazbeno ljeto

Danas počinje i traje do nedjelje manifestacija Novogradiško glazbeno ljeto. U 4 glavna dana ugostit će Željka Bebeka, Plavi Orkestar, Učiteljice, Hanku Paldum, Klapu Cambi, S.A.R.S. i mnoge druge. Naravno tu je i tradiocionalna večer folkolora ove godine u organizaciji HKUU Trenk Nova Gradiška.

Središnji sadržaji Novogradiškog glazbenog ljeta počinju večeras, 16. kolovoza zagrijavanjem publike od strane domaćeg Jocker band-a, potom slovenskih gostiju The Unimogs bend-a, dok će vrhunac večeri biti srpski glazbeni sastav S.A.R.S.

Petak, 17. kolovoza će, po uzoru na prošlu godinu, obilježiti tamburaško-klapska večer uz domaće tamburaške sastave TS "Tkanica" i TS "Satir", te Klapu Cambi kao uvertiru na velike žene naše glazbene scene Hanku Paldum i Učiteljice.

Subota, 18. kolovoza, će kao i dosadašnjih godina krenuti s festivalom "Djeca pjevaju hitove" nakon kojega će nastupiti domaći Rockeri, a zvijezde zabavne večeri NG Ljeta koje će atmosferu dovesti do vrhunca bit će Plavi orkestar i Željko Bebek.

Nedjeljna večer, 19. kolovoza je večer tradicije i folklora gdje će uz domaća kulturno umjetnička društva, nastupiti i KUD-ovi Berda iz Brestovca i Podravac iz Sopja.

Više o svemu ispričali su Milan Rosić, upravitelj Slavonskog dućana i Bernard Kumić Berny, predstavnik agencije Motion Play koja je zadužena za organizaciju kompletne manifestacije.