Koncerti, festivali, koncerti...

Kao i svakog petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte klupske scene ovoga tjedna.

Subota 18. kolovoza

Jučer je započeo veliki tradicionalni Aj Cha festival u čast Dinu Dvorniku koji se svake godine u ovo vrijeme održava u Splitu. Festival je započeo velikim Dinovim partyem na rivi a nastavlja se danas nastupom velikog prijatelja Dine Dvornika Davorom Gopcem i grupom Psihomodo Pop uz zagrijavanje koje će upriličiti grupe The Babe Barbarella i Stage Cornaro. Glavne zvijezde ovogodišnjeg Aj Cha festivala su Dubioza kolektiv koji nastupaju sutra na glavnoj pozornici. Gledamo spot za njihovu pjesmu 'Treba mi zraka'. Nedovršenu pjesmu Dine Dvornika koju je ekipa iz Dubioze kolektiva odlučila dovršiti što je i napravila u jesen prošle godine koristeći njegov vokal. Kralj funka preminuo je 7. rujna prije točno deset godina pa je i ovaj festival njemu u čast odličan prilika za pokloniti se njemu i pjesmama koje nam je ostavio. 
Na drugom kraju Hrvatske u pulskoj Areni nastupa pjevač koji je na sceni još od 1975. godine i koji se zapravo od svojih početaka nalazi među omiljenim pjevačima na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Riječ je o Zdravku Čoliću koji je posljednji puta napunio pulsku Arenu prije šest godina. Iza njega je već 15 studijskih albuma i nebrojeno velik broj hitova koje je ostavio iza sebe a koliko ga vole žene ne moram ni spominjati pa se nadam da će pulska Arena sutra izdržati još jedan cunami decibela koje će proizvesti ženska publika svojim vrištanjem.

Nedjelja 19. kolovoza 
U nedjelju na poznatoj plaži Zrće na Pagu počinje još jedan petodnevni festival elektroničke glazbe - Sonus. Da nije riječ o još jednom u nizu festivala elektroničke glazbe govori podatak da su čitatelji magazina Resident Edvisor proglasili ovaj festival jednim od deset najboljih festivala elektroničke glazbe u svijetu dok su ga domaći fanovi svrstali na prvo mjesto. Održava se od nedjelje 19. kolovoza do četvrtka 23. kolovoza uz nastup čitavog niza vrhunskih DJ-a sa svih strana svijeta. Moram pohvaliti i organizacijski tim što je i ove godine uvršten jedan fini broj hrvatskih DJ-a i DJ-ica pa će tako ove godine nastupiti i Marina Karamarko, Yesh, Felver, Andrea Ljekaj, Groovyman, Kristijan Molnar i Mariano Mateljan.

Osim toga, čeka nas ponovo vruća koncertna jesen i nastup grupe Kraftwerk koja nastupa u pulskoj Areni na otvaranju festivala Dimensions, potom fantastični Bonobo i fenomenalan The Outlook Orchestra na otvorenju festivala Outlook a pred nama su još i nastupi grupa Texas, A place to bury strangers, Mario Biondi koje je ovoga ljeta oduševio publiku na tvrđavi Sveti Mihovil u Šibeniku a gledat ćemo ga u Tvornici kulture, Public Service Broadcasting, Postmodern Jukebox, Life Of Agony, Bryan Ferry, Mudhoney, King Ayisoba iz Gane, God i san astronaut, Son Lux, Jethro Tull itd. O svim tim koncertima detaljnije u tjednima ispred nas.