Unuk Gregoryja Pecka glumit će Mr. Spocka u novim Zvjezdanim stazama

Glumac Ethan Peck, unuk holivudske glumačke legende Gregoryja Pecka utjelovit će Mr. Spocka u drugoj sezoni CBS-jeve serije 'Star Trek: Discovery' koju će ta američka tv-mreža početi prikazivati 2019. u sklopu svoje streaming usluge.

Mladi Ethan Peck (32) relativno je slabo poznat gledateljima. Dosad je glumio u ABC-jevu sitcomu 'Deset stvari zbog kojih te mrzim'.

Izvršni producent serije Alex Kurtzman u priopćenju je kazao kako se nada da će mladi Peck uspjeti utjeloviti Spockove najveće kvalitete poput njegovih prethodnika, slavnoga Lonarda Nimoya i Zacharyja Quinta. Tijekom 52 godine, otkad se serija počela emitirati, glavni časnik Spock jedini je član originalne posade svemirskog broda koji se pojavljuje u svim razdobljima Zvjezdanih staza, podsjetio je, dodavši kako odabir novoga glumca za ulogu časnika Spocka nije bio nimalo jednostavan posao. Mjesecima smo tražili glumca koji će, poput Quinta i Nimoya, uspješno dr. Spocku udahnuti i tračak vlastite karizme.

Peckov djed Gregory, jedan je od najvećih glumaca zlatnoga holivudskog razdoblja. Za Oskara je bio nominiran pet puta, a osvojio ga je 1962. godine za ulogu u filmu 'Ubiti pticu rugalicu' snimljenom po dramskome predlošku iz 1960. spisateljice Harper Lee. Umro je u lipnju 2003. u dobi od 87 godina.