Bučnica fest u Desiniću

Bučnica fest je gospodarska, turistička i edukativna manifestacija u sklopu koje se održava natjecanje ugostiteljskih objekata i bira najbolja bučnica. Posjetitelji mogu degustirati bučnice i druge proizvode i jela od buča te se zabaviti uz glazbeni program, demonstraciju izrade bučnice, igre za djecu i odrasle te druge sadržaje.

Manifestacija će se održati u nedjelju, 26. kolovoza u Desiniću. Natjecati se mogu ugostiteljski i trgovački subjekti, a izvan konkurencije se natječu svi ostali zainteresirani. Za najbolju bučnicu se dobiva priznanje Zlatna buča.

Uz natjecanje ugostiteljskih i drugih subjekata u pripremanju bučnice (provodi se ocjenjivanje, proglašenje najboljih i dodjela nagrada), organiziraju se radionice i edukacija o proizvodima od buča, radionica izrade bučnice, degustacija i prodaja bučnice, prezentacija i prodaja prehrambenih i drugih autohtonih proizvoda, degustacija vina, zabavni program za djecu i odrasle.

Više o manifestaciji ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Zvonko Škreblin, načelnik Općine Desinić, Milan Kladnički, direktor Turističkog ureda TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Kristina Pavlović, etnologinja i muzejska pedagoginja.