Princeova 23 albuma dostupna na streaming platformama

Više od 300 pjesama koje je legendarni Prince objavio između 1995. i 2010. od petka je dostupno na glavnim streaming platformama, kao rezultat dogovora postignutog između Sony Music Entertainmenta i Prince Estatea.

Riječ je o pjesmama s 23 albuma koji su izašli između 1995. (The Gold Experience) i 2010. (20Ten) i o novoj kompilaciji pripremljenoj posebno za ovu prigodu. Izdani su u digitalnom obliku.

Razdoblje između 1995. i 2010. za Princeovu se karijeru smatra značajnim zbog tadašnjeg manjka zahtjeva većih izdavačkih kuća, kao i zbog manjka njegovih distribucijskih strategija.

Prince Anthology: 1995-2010 uključuje i pjesmu "Emancipation", koju je sam legendarni glazbenik nazvao najvažnijom pločom u vrijeme kada je izdana 1996.

Brojni albumi, koje su toliko dugo iščekivali Princeovi fanovi i kolekcionari, sada su prvi put dostupni na streaming servisima, stoji u priopćenju Legacy Recordingsa, dijela Sony Musica.

Od iznenadne glazbenikove smrti u travnju 2016., njegovi nasljednici, braća i sestre, dogovarali su s trima velikim diskografskim kućama - Sonyjem, Universalom i Warnerom izdavanje glazbenog nasljeđa "dečka iz Minneapolisa".

Variety piše da među pjesmama objavljenim u petak nema Princeova hita iz 1994. "The most beautiful girl in the world", a izvor koji je želio ostati anoniman za časopise je kazao da je u tijeku sudski parnični postupak.