Danny Boyle odustao od režije novog Jamesa Bonda

Britanski redatelj Danny Boyle odustao je od režije novog Jamesa Bonda zbog "kreativnih razlika", rekao je producent višemilijunske franšize.

Micheal G. Wilson, Barbara Broccoli i Daniel Craig su objavili da je zbog kreativnih razlika Danny Boyle odlučio da više nije redatelj filma Bond 25, piše u priopćenju na službenom 007 Twitter profilu. U objavi ne pišu detalji o razlikama, kao ni informacije o tome tko će biti novi redatelj.

Dvadesetpeti film iz James Bond franšize, čiji je vlasnik MGM je trenutno u pretprodukciji te se premijera očekuje u studenom 2019.

Boyle je režirao film "Milijunaš s ulice" iz 2008., koji je dobio osam Oskara, a u svibnju ove godine je objavljeno da će biti redatelj novog Jamesa Bonda. Tada su producenti Broccoli i Wilson u izjavi rekli da je Boyle "iznimno talentiran".

Također, producenti su objavili da će Craig igrati Jamesa Bonda po peti put.
Produkcija je trebala započeti u prosinac u Londonu.

James Bond franšiza je jedna od najvrijednijih u filmskoj industriji. Posljednji iz franšize, film "Spectre" iz 2015., koji je režirao Sam Mendes zaradio je 880 milijuna dolara od prikazivanja u kinima.

Mendes je režirao i "Skyfall" iz 2012., koji je zaradio preko milijardu dolara.