Srcem protiv barijera - plivački maraton za osobe s invaliditetom

Sutra, 25. kolovoza, s početkom u 9 sati na Rabu će se osmi put zaredom održati plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera 2018." Riječ je o maratonu čiji je pokretač književnik i novinar s rapsko - zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, Krešimir Butković.

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča - Dolin - Vodenča u Barbatu kako bi pružili potporu osobama s invaliditetom te skrenuli pozornost javnosti na njihov položaj i potrebe te glavne zapreke za njihovu socijalnu uključenost.

S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale.

Očekuje se brojno sudjelovanje osoba s i bez invaliditeta, a valja izdvojiti: udruge osoba s invaliditetom iz Velenja (Slovenija), Zagreba, Bjelovara, Zadra, Rijeke, Srpskog paraolimpijskog komiteta, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom, brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

Sve o maratonu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričali su gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić i tajnica Udruge invalida Kvarnera Rezika Janković.