Šibenske sportske skaline

Šibenskim skalinama prošli su i ostavili trag brojni sportaši. Razvoj sporta u Krešimirovu gradu od samih početaka do današnjih dana prikazao je u svojoj knjizi "Šibenske sportske skaline" Zlatko Jurić, dugogodišnji kroničar šibenskog sportskog života.
Krešimirov grad - grad je sporta: Nema sporta u kojem Šibenčanin nije sudjelovao i donio medalju, tvrdi Jurić.

Sportskih su se izazova Šibenčani prihvatili ima već cijelo stoljeće. No među velikanima, jedno se ime izgovara s posebnim emocijama. Ime Dražena Petrovića.
On je svoj grad nosio svugdje sa sobom. Sjećam se kad je bio na CNN-u kad su ga pitali odakle je rođen, on je rekao "Moj grad je najljepši na svijetu", kaže Biserka Petrović.

A zauvijek su Krešimirov grad u sportske anale upisali uspjesi veslača i vaterpolista.

U knjizi autor je obuhvatio 37 disciplina i na stotine trofejnih sportaša. Sedam je godina pretraživao arhive i intervjuirao, te prikupljao građu. Prikupio je puno eksponata, dokumenata, sačuvao medalja i pehara.

Radio sam jednu emisiju koja se zvala "Sportski vremenplov" i upravo zahvaljujući Radio Šibeniku sam došao na ideju da napravim jedan takav veliki projekt, kaže Jurić. A tom njegovom projektu kineziološka struka pripisuje iznimno značenje.

Izložba Šibenske sportske skaline u Šibeniku će biti postavljena do 25. rujna, a nakon toga priprema se njezino gostovanje u Zagrebu.