Bjelovarska lađarska snaga

Bjelovar i Neretva vole se već godinama. Na posljednjem maratonu lađa ženska ekipa osvojila je zlato, a tri muške, predvođene Argonautima, bile su među najboljih deset. Veliki je to uspjeh ekipa iz grada u kojem nema ni rijeke ni jezera, već svi treniraju na ribnjaku.

Bjelovarske lađarice okupile su se prošle godine. Nakon što su tada osvojile drugo mjesto, ove godine bile su najbolje među šest ekipa.

Potporu na Neretvi imale su i od muških ekipa iz Bjelovara koji su ukrstili vesla dva dana poslije. Među 26 ekipa i 22 i pol odveslana kilometra bjelovarski Argonauti bili su izvrsni drugi,  iza pobjednika Stabline.

Žene pobjednice i tri muške ekipe Argo, Šumari i Argo 2  među prvih osam  - pa ih je i gradonačelnik Dario Hrebak počastio šampanjcem i prigodnom tortom te najavio da bi za nekoliko godina Bjelovar mogao dobiti jezero. Kapetan Čonč i još neki stariji Argonauti mjesto će prepustiti mlađima.
Planiramo pravu feštu napraviti s kojom bi se upravo ova generacija Argonauta koja je ostvarila sjajne rezultate na neki način i oprostila preko te jedne večeri lađara, ali ovdje u Bjelovaru, otkriva gradonačelnik Hrebak.

Velika su se prijateljstva stvorila između Bjelovarčana i Neretvana, a još dugo će se sjećati svi bjelovarskih slavlja u plodnoj dolini.