Neotkrivena Lika

Kada pričamo o Lici onda najčešće govorimo o ljepotama Plitvica, Velebita ili Gacke doline, no postoji i onaj neotkriveni dio istočne Like odnosno ličkog pounja. Tamo gdje izvire rijeka Una i gdje je prelijepi Štrbački buk uz kojeg nastaje Park Arboretum. Stanovnici toga kraja vjeruju kako će uz te ljepote uskoro krenuti razvoj turizma.

Na svom privatnom posjedu uz rijeku Unu i sam Štrbački buk jedan zaljubljenik u prirodu, umjetnost i autentični izričaj, mukotrpno godinama podiže i uređuje Park Arboretum. Biti će to, kaže nam bez želje za medijskom pozornošću, jedinstveni park i sadržaj koji će ovaj kraj pozicionirati na karti posjećenosti prirodnih ljepota.

Kiše i vode ne nedostaje u Lici. Za nevjerovati je ali ovdje je uzgojena i magnolija. No ovaj je kraj, kažu nam mještani obližnjeg sela Nebljusa, klimatološki idealan za uzgoj svog voća i povrća pa čak i grožđa.

Obilazi svoje voćke gospodin Milan Dotić koji proizvodi dosta domaćih proizvoda i vidi jednu dobru budućnost ovoga kraja kada jednog dana u punom sjaju zaživi jedinstveni privatni park arboretum uz Štrbački Buk, gdje će posjetitelji tog kraja moći probati sve ono dobro što se ovdje proizvodi.

Volimo se hvaliti kvalitetom ličke šljive s ove strane Plješevice gdje je stvarno šljiva fantastično kvalitetna i od nje se osim same rakije te ličke šljivovice koja je brendirana može puno drugih stvari proizvoditi, smatra Dotlić.

Pogledajte prilog!