Šarena izložba Hanibala Salvara

U Varaždinu je u punom jeku jubilarni, 20ti Špancirfest. Nebrojenim glazbenicima, uličnim izvođačima, slikarima i dizajnerima, od prvog se dana pridružuju galerije i muzeji vlastitim sadržajima. Tako je galerija "Zlati ajngel" ugostila izložbu kipara i keramičara Hanibala Salvara.

Dok mjesec namiguje festivalskom gradu, kad povjesna jegra postaje golema pozornica, u jednom od haustora - galerija. U njoj - "Šarena izložba" likovnog umjetnika i keramičara svjetskog glasa Hanibala Salvara.

Dvije se godine dogovarala izložba te je otvorena u godini kad Salvaro obilježava 60. godišnjicu stvaranja. Varaždinci i njihovi gosti mogu doživjeti umjetničku cjelinu, životni opus čovjeka opijenog medijom gline.

Varaždinska galerija Zlati ajngel stara koliko i 20-togodišnji Špancirfest, redovito se uključuje u program festivala. Većinom su to laganije izložbe pristupačnije široj publici.

"Šarenu izložbu" suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika Hanibala Salvara u Galeriji Zlati ajngel bit će otvorena do 9. rujna.