Odlazak u Hollywood

Ovogodišnje izdanje Vukovar film festivala otvara novi domaći film "Za ona dobra stara vremena" u režiji Eduarda Galića.
12. Vukovar Film Festival: Najkvalitetniji filmovi s najznačajnijih festivala
Film je premijeru imao na festivalu u Puli i predstavio osvježenje upravo zbog toga što je predstavio cijelu novu generaciju talentiranih glumaca - tek izašli s akademije. U glavnim su ulogama Marko Petrić, Filip Sertić, Karlo Mrkša, Vini Jurčić, Denis Bosak.

Detalje o snimanju otkrio nam je Filip Sertić, mladi zagrebački glumac kojem je ovo prva veća uloga na filmu u kojem tumači lik Tomislava, jednog od mladića čije odrastanje u Zagrebu pratimo.

Uživao sam na snimanju, bilo je iznimno zabavno jer je mnogima ovo bio prvi film pa je atmosfera bila inspirirajuća i nabrijana. Film prati zgode i ne zgode petorice prijatelja, prikazuje odrastanje u Zagrebu u vremenu koje mladima ne ide u prilog. Prepušteni sami sebi pokužavaju shvatiti život odraslih u kojem su se odjednom našli, ali im to baš ne polazi za rukom, izjavio je Sertić.

Redatelj filma Eduard Galić i scenarist Dominik Galić napravili su veliku audiciju te dali priliku mladim glumcima i zato smo im jako zahvalni. Iako je radnja smještena u rane dvijetisućite film prikazuje probleme koje mlade muče i danas. U vremenu kada toliko mladih odlazi iz zemlje film je itekako aktualan te nudi perspektivu hrvatske iz očiju mladića koji su tek zakoračili u ozbiljan život. Sve je to prikazano na zabavan način pa se nadam da će se publici svidjeti, poručio je mladi glumac.

Filipa Sertića uskoro ćemo gledati i u novoj sezoni serije "Crno bijeli svijet" na HRT-u, no od nedavno mladi glumac ima američku adresu.

Odlucio sam se preseliti u Hollywood, našao sam agenta, apliciram za vizu, odlazim na milijune audicije i počeo sam dobivati sitne uloge, izjavio je za HRT.