Svečano zatvorene 22. Sportske igre mladih

U Splitu su zatvorene 22. Sportske igre mladih. Najmasovnije amatersko natjecanje u Europi i ovaj je put okupilo više od dvije tisuće mladih sportaša iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Natjecali su se u deset sportova, a ove je godine naglasak bio na ekologiji. Sudionici ove sjajne sportske priče su djeca od 6 do 18 godina.

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu od 20. do 25. kolovoza u Splitu je održana velika međunarodna završnica Sportskih igara mladih.

Sportska natjecanja su i danas bila na programu, a velika kruna ovogodišnje završnice bio je zabavno-sportski spektakl na Rivi u Splitu u 19.30 sati.

Uz više od tisuću natjecatelja iz regije, stanovnike Splita i okolice prisustvovali su i uglednici i predstavnici partnera i sponzora te su svečano zatvorene 22. Sportske igre mladih.

Kroz 22 godine, koliko se održavaju Sportske igre mladih, brojne su pobjede na natjecanjima obilježene pjesmama Olivera Dragojevića. Ove godine i samu završnicu, veliko zatvaranje, obilježile su upravo Oliverove pjesme i to u izvođenju talentiranih mladih pjevača, sudionika The Voicea: Ive Ajduković, Alena Đurasa, Marka Kutlića i Jure Brkljače.

Veliki koncert koji je bio poklon svim građanima Splita i njihovim gostima održan je nakon svečanog zatvaranja, a mlade pjevače pratio je bend pod vodstvom glazbenika Gorana Kovačića koji je u svojoj bogatoj karijeri radio s Vannom, Ninom Badrić, Massimom i mnogim drugima, a potpisuje i aranžmane brojnih domaćih izvođača.

Koncertom na Rivi završilo je ovo najmasovnije sportsko događanje u Europi koje je kroz 22 godine okupilo više od milijun i pol mladih natjecatelja u dobi od 6 do 18 godina.

Uz promicanje sporta i sportskog načina života Sportske igre mladih aktivno educiraju djecu o svim sferama održivog načina života, a ove godine posebna se pozornost posvetila važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.