Kalašnjikov puca na veliko: Predstavljen "električni superauto"

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i priopćio da tom novom tehnologijom kani konkurirati Tesli Elona Muska.

Tvornica Kalašnjikov, u svijetu najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, pokazala je javnosti prototip svog eletričnog automobila CV-1, svijetloplave boje i retro dizajna, na sajmu obrambene industrije pokraj Moskve.

Auto izgledom podsjeća na legendarni tip 'moskviča' iz 70-ih godina prošlog stoljeća. U Kalašnjikovu se hvale da su razvili neke visokotehnološke elemente za svoj "električni superauto", uključujući i "revolucionarni" inverter. Vozilo može proći 350 kilometara s jednim punjenjem.

Razvijamo vlastiti koncept električnog superautomobila, temeljenog na nekoliko originalnih sustava koje smo sami razvili, kaže Kalašnjikov. Ta će nas tehnologija izjednačiti s globalnim proizvođačima električnih automobila poput Tesle i pretvoriti nas u njihove konkurente.

Kalašnjikov već godinama pokušava proširiti svoje brend, pa je tako nedavno na tržište plasirao svoju modnu liniju, kišobrane i mobitele.

Igorek

Rusi su na društvenim mrežama dvojako reagirali na navodni "superauto".

Vaši tenkovi su odlični, ali bilo bi mnogo bolje da se držite podalje od automobila, napisao je jedan korisnik.

Početkom tjedna već su ismijali borbenog robota što ga je Kalašnjikov predstavio na istom sajmu.

Golemi stroj zlatne boje, navodno nazvan Igorek, u razvojnoj je fazi, ali je odmah postao predmetom podsmijeha.

Netko je previše gledao Robocopa, napisao je netko na Twitteru, misleći na holivudski film iz 1987. godine.