Osječka promenada najljepša

Osječka promenada najljepša je u Hrvatskoj! Ocijenio je tako britanski Time Out, jedan od najpoznatijih i najuglednijih svjetskih časopisa za turizam. Prije nekoliko dana u njemu je objavljen članak o Osijeku i dvadeset razloga zbog kojih ga vrijedi posjetiti.

O čistoći i hortikulturi osječke Promenade svakodnevno se brine gradska komunalna tvrtka UNIKOM. Ovo im je ljeto zadalo mnogo posla jer je nakon kišom natopljenog srpnja, slijedio vreli kolovoz. Pa se posljednjim danima kolovoza i ona posebno uređuje - kosi se, okopava i plijevi.

Takvu jednu ocjenu smo prihvatili prije svega kao pohvalu, ali i kao obvezu da taj jedan nivo koji ljudi izvana primjećuju, a naši sugrađani od nas očekuju, držimo i dalje, kaže Davor Vić, direktor gradske komunalne tvrtke UNIKOM d.o.o.

Osječka je Promenada duga oko 6 kilometara, a uskoro će biti i duža, pa je njezino hortikulturno uređenje važno za izgled grada. Osim što je prema mišljenju prestižnog britanskog časopisa najljepša, ona je i najduža šetnica takve vrste u Hrvatskoj.

Na promenadi se nalazi preko 570 žardinijera gdje su zasađene vrste, preko 212 vrsta i pod više hibrida, tako da tu ima i stablašica, i ukrasnog bilja, sezonskog cvijeća, čak ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, za takvo što je potrebna stručna ruka i iskustvo što naši djelatnici imaju, ističe Stjepan Giesler, voditelj RJ Zelenilo, UNIKOM d.o.o.

Osječani vole svoju Promenadu i mnogima je ona tijekom toplih mjeseci svojevrsni dnevni boravak na otvorenom, stoga pohvale koje dolaze iz inozemstva itekako gode.