'Život je stvoren za uživanje, a ne za patnju'

Emisija Dobro jutro, Hrvatska predstavlja ljude koji su zbog posla iz inozemstva došli u Hrvatsku. Otkrit će vam tko su oni i kako su se snašli u našoj zemji. Ovoga puta predstavljamo vam veleposlanika Španjolske Eduarda Aznara.

'Život je stvoren za uživanje, a ne za patnju' nacionalni je moto Španjolske - zemlje lijepih krajolika, bogate kulture, ujedno i omiljeno turističko odredište. S prosječnih 280 sunčanih dana ova zemlja, koja zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka, podijeljena je na 17 autonomnih pokrajina. U njima živi više od 46 milijuna stanovnika. U glavnom gradu Madridu malo ih je više od 3 milijuna. Jedan je to od najposjećenijih gradova Španjolske, baš kao i Barcelona, u kojoj se originalno trebao nalaziti Eiffelov toranj, no Katalonci su projekt odbili.

Španjolski jezik najbrži je na svijetu i u 18. stoljeću bio je jezik diplomacije. To vrlo dobro zna Eduardo Aznar, španjolski veleposlanik u Hrvatskoj. Po struci je pravnik i veliki zaljubljenik u povijest i filozofiju. Diplomatska  karijera odvela ga je u razne krajeve svijeta zajedno s njegovim ljubimcem Janosom.

Prije dolaska u Hrvatsku na mjesto veleposlanika nije znao ništa o našoj zemlji. Između Španjolske i Hrvatske ne vidi puno sličnosti osim što su obje mediteranske zemlje.

Veleposlanik Aznar uskoro će otići iz Hrvatske. S kakvim impresijama pogledajte u reportaži: