Prvi 'Hrvatski Festival Hodanja'

Danas i sutra, u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije održat će se Prvi Hrvatski festival hodanja.

Festivali ovakvog tipa su izuzetan trend u svijetu, a osim popularnosti krasi ih i masovnost jer je hodanje aktivnost koja sve više dobiva na važnosti i profesionalnosti. Zbog toga neki od svjetskih Festivala okupe i do pedeset tisuća hodača.

Prvi Hrvatski festival hodanja održava se u Gospiću i Otočcu, pri čemu je svaki grad osigurao dvije rute – kraću i dužu. Današnji je dan rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni 'šetači' savladavati dvije staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, u nedjelju, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka - kraću stazu od 18 km te najdužu i najzahtjevniju stazu od čak 34 kilometra.

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici Prvog Hrvatskog festivala hodanja.