Sutra počinje Aurea Festa

Festival običaja i kulturne baštine manifestacija je kojom će u četvrtak, 30. kolovoza biti službeno otvoren ovogodišnji Aurea Fest Požega.

Program započinje svečanom povorkom od Željezničkog kolodvora do Trga sv. Trojstva, gdje nakon otvorenja u 19 sati slijedi tradicionalna berba grožđa i nastupi KUD-ova na glavnoj pozornici te Izbor najgizdavije šokice, koje ove godine dolaze iz cijele Slavonije.U glazbenom dijelu programa četvrtak je rezerviran za 4. Aurea jazz fest  na prostoru bivšeg atletskog stadiona iza zgrade Gimnazije, s početkom u 20.30. Kao domaćin, festival će već tradicionalno otvoriti Big band Požega s gostima, Markom Toljom i grupom Cubismo. Oko ponoći na lokaciji Platinum IN započet će Aurea Fest elektronske glazbe, gdje će se predstaviti domaća house senzacija PEZNT te DJ Pintha Indahouse i DJ Topa.

Nezaobilazna manifestacija je i Fišijada u Parku kraj Orljave gdje će u petak, 32. kolovoza, od 11 sati započeti natjecanje u spravljanju fiš-paprikaša, a u glazbenom dijelu, na središnjem gradskom Trgu od 20.30 počinje Aurea Fest Popularne glazbe na kojem sudjeluju Vanna, Mia Dimšić, Marko Tolja, Vigor, Igor Delač, Fluentes, Marko Kutlić, Domenica & Kedžo, Neno i Nikolina Belan i brojni drugi. U prostoru bivšeg atletskog stadiona održat će se 1. Aurea Urban Fest  na kojem će nastupiti TBF, Brain Holydays i Justin’s hnson.Na Trgu sv. Trojstva u subotu od 19.30 na raposredu je finale Super glasa  na kojem ćeo vidjeti najbolje pjevače osnovnih škole s područja Požeško-slavonske županije. Navečer su na rasporedu tri koncerta. U dvorani Glazbene škole Požega nastupit će najveća regionalna i svjetska zvijezda sevdaha Amira Medunjanin, a nakon učenika na središnjem Trgu svoj će koncert u 22 održati održati Petar Grašo. Po završetku tog koncerta, u pješačkoj zoni u ponoć počinje 1. Aurea Retro Party  uz jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band.
Posljednji dan, nedjelja 2. rujna, rezerviran je za Zlatne Žice Slavonije. Na Trgu Sv. Trojstva u Požegi od 20.30 u festivalskom dijelu nastupit će Miroslav Škoro, Slavonske lole, Stjepan Jeršek Štef, Ćiro Gašparac, Slavonski Dukati, Kristali, Dike i mnogi drugi, a po završetku festivala Najbolji hrvatski tamburaši, od 22.30 održat će koncert povodom svojih 30 godina postojanja.

HRT Radio Osijek izravno će prenositi Aurea fest popularne glazbe u petak, 31. kolovoza, u 20.30 te Zlatne žice Slavonije u nedjelju, 2. rujna u 20.30 sati, kada autoru najslavonskijeg teksta s prošlogodišnjeg festivala daruje bisernicu, što je tradicija duga 25 godina.