Tradicionalni rovinjski nastup Ronalda Brausa s prijateljima

Kraj kolovoza na Crvenom otoku pokraj Rovinja tradicionalno je rezerviran za glazbene večeri našeg glasovitog opernog pjevača Ronalda Brausa.

Već 18. godinu on u svoj rodni Rovinj poziva mnoge poznate umjetnike i sugrađanima priređuje koncerte na prekrasnoj otočnoj pozornici pod vedrim nebom.

U divnoj atmosferi jednog od najljepših istarskih otoka, dvosatni je koncert preksinoć okupio pjevače, glumce, plesače, i brojnu publiku. 

Raznolik je repertoar, za svakog ponešto, od klasike do violinskog sola, do baleta i do nešto divne zabavne glazbe, kvalitetne i lijepe,  rekao je Braus.

Na samoj morskoj obali plesali su prvakinja baleta zagrebačkoga HNK-a Mirna Sporiš i plesni umjetnik Dejan Jakovljević, a nastupile su i glumice Perica Martinović i Vesna Čipčić.

Ja dajem svoj mali obol, ni predug, ni predosadan: izabrala sam tekstove koji govore o ljubavi jer bez svega možemo živjeti, no bez ljubavi ne možemo,  istaknula je Perica Martinović, a Vesna Čipčić je dodala: Pričamo o muškarcima s kritičkim i duhovitim stavom.

Publiku je ipak najviše razveselila pjesma: Maja Blagdan i Hana Hegedušić, a iznenađenje večeri bio je pjevač i violinist Antun Stašić.