Krema svjetske književnosti na 6. FSK-u

U Zagreb i Split stižu najbolji pisci svjetske i domaće književne scene. Povod je 6. Festival svjetske književnosti koji se održava od jer se od 2. do 8. rujna.

Gostujući u Vijestima iz kulture prvi čovjek festivala Seid Serdarevića otkrio je detalje o ovogodišnjem programu festivala koji je, kako je istaknuto, posjećeniji od utakmice HNL-a: oko 7000 posjetitelja pratilo je prošle godine manifestaciju u Zagrebu i Splitu.

U zemlji u kojoj 50 % ljudi ne pročita godišnje ni jednu knjigu, a samo trećina građana tijekom godine pohodi neki kulturni događaj, po čemu smo na europskom dnu, takvi rezultati su obećavajući, čulo se je tijekom razgovora.

Na festivalu će sudjelovati stotinjak gostiju iz 17 zemalja, a bogat festivalski program od 60-ak događanja sastavljen je od književnih predstavljanja, filmskih projekcija, okruglih stolova i izložbi.

Festival svjetske književnosti otvorit će u nedjelju u zagrebačkom Kinu Europi gošća iz Poljske, slavna književnica i ovogodišnja dobitnica nagrade Man Booker International Olga Tokarczuk.

Pogledajte gostovanje Seida Serdarevića u Vijestima iz kulture: