Zelena oaza nadomak Zagreba

Auto kamp Rakitje koji je ovo ljeto uz brojne turiste iz cijeloga svijeta ugostio i najmlađe Zagrepčane. Njima je Zagrebački ski klub organizirao ljetnu školicu. No to niti najmanje nije remetilo mir i odmor turistima koji su ovu zelenu oazu odabrali za svoj odmor.

Vruće ljetne dane najbolje je provesti u društvu, a svi koji su imali priliku dio školskih praznika provesti u ljetnim školama to će i potvrditi. Puno smijeha, uz razne sportske i likovne radionice bile su dobar poziv za sve ovogodišnje polaznike univerzalne sportske akademije. Auto kamp Rakitje svoja je vrata otvorio prije četiri godine. U tom je razdoblju postao neizbježna destinacija brojnih putnika koji su upravo Zagreb odabrali kao svoje ljetno odredište. Zbog birokratsko administrativnih prepreka i najviše nerazumijevanja mjerodavnih ovaj je projekt zamalo ostao samo još jedan od brojnih projekata na papiru. No ustrajnost i vizija jača je od svakih prepreka. Tako danas kamp Rakitje ima preko 24 tisuće noćenja što je neostvariva želja i ponekih mjesta na jadranskoj obali.

Svaka ideja živi onoliko koliko se u budućnosti razvija i širi. Tako i sada postoje brojni planovi za razvoj kampa koji je od samih početaka imao podršku i Grada Svete Nedjelje.