Na filmskom festivalu u Montrealu svjetska premijera filma Lada Kamenski

U konkurenciji 42. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, u kategoriji debitantskih filmova, sinoć je premijerno prikazan film Sare Hribar i Marka Šantića - ''Lada Kamenski''.

Taj film o filmu problematizira položaj žena i odnose na filmskoj sceni u Hrvatskoj, a radnja, koja je smještena u jedva 20 četvornih metara, prati mladog redatelja koji na čitačku probu za naslovnu ulogu Lade Kamenski, bivšu zaposlenicu propale tvornice Kamensko, poziva tri glumice - Kseniju Marinković, Doris Šarić-Kukuljicu i Natašu Dorčić.

Film je premijerno prikazan u Puli gdje je osvojio 4 nagrade - među ostalima Doris Šarić Kukuljica dobila je Zlatnu Arenu za najbolju žensku ulogu, a Sara Hribar za najbolji scenarij.

Festival u Montrealu počeo je 23. kolovoza, a završava 3. rujna kada će se doznati i imena nagrađenih.

Evo i prvih dojmova naše redateljice Sare Hribar: Poznajući monteralski filmski festival mislim da je dvorana prilično puna. Nadam se da će biti dobre reakcije. Očekujem i da film krene u hrvatsku distribuciju i da će konačno nakon pulske i dubrovačke premijere imati i zagrebačku  - negdje krajem jeseni,  izjavila je Sara Hribar.