'Najveća je nagrada kada publika pjeva s tobom'

Bez obzira pjeva li uz podršku klape, gudačkog orkestra ili pak banda, uvijek zvuči neodoljivo, emocionalno i uistinu posebno.
Upravo takvo glazbeno putovanje Hari Rončević predstavio svojim zadnjim albumom Da napišeš na nebu,  svojevrsnoj kompilaciji njegovih festivalskih hitova. Sve pjesme s albuma otpjevao je splitskom ili zagrebačkom festivalu, a i za svaku potpisuje tekst i glazbu.Pjesma 'Danas prid tobom kleknit ću' koju je napisao povodom obnove svojih bračnih zavjeta, kako je otkrio gledateljima, postala je omiljena pjesma 'prvog plesa' na mnogim vjenčanim slavljima.Rado nastupa s kolegama u duetima, ali mu je ipak draže pjevati s velikim ansamblom iza sebeoko tebe 20 i nešto ljudi, baš je lijepo čuti tu pozadinu i snagu glazbe iza tebe. Kada nas 20 igramo jednu utakmicu kako treba…

Hari se javnosti prvi put predstavio 1994. na splitskom festivalu skladbom Getanin  za koju je osvojio I. nagradu stručnog žirija i III. nagradu publike. Taj uspjeh donio mu je i ugovor s Croatia Recordsom za tri albuma, tako je to onda bilo,  kaže. Iste godine objavljuje i prvi album 'Buntovnik s razolog', slijede 'Žigolo', 'Mulac','Još tvog je poljupca', 'Harijevih 16', 'Dok si uz mene', 'Hari u HNK', 'Jučer, danas...?', 'Balade-the best of', 'More sudbine', 'Acoustic concert', 'Tvornica live' (DVD + bonus CD), 'Daj sebe do kraja', 'Zlatna kolekcija', '390', 'Di god da pođen' te 'Da napišeš na nebu'.Osim što je uspješan kantautor njegovim skladbama publici su se predstavili Vesna Ivić, Saša Jakelić, Trio gušt, Oliver Dragojević, Doris Dragović i mnogi drugi. Zadnjih nekoliko godina živi u Zagrebu, dok radi na relaciji Zagreb-Split.