Australac Damon Herriman glumit će Mansona u Tarantinovu filmu

Australski glumac Damon Herriman utjelovit će zloglasnoga serijskog ubojicu Charlesa Mansona u filmu Quentina Tarantina, ali i u Netflixovoj seriji Mindunter čija se druga sezona odvija pod budnim okom Davida Finchera.

U svojoj prvoj glavnoj ulozi u jednoj američkoj produkciji Herriman će se pojaviti uz velika glumačka imena poput Leonarda DiCaprija, Brada Pitta, Ala Pacina, Burta Raynoldsa, Dakotu Fanning i Lenu Dunham, a njegova sunarodnjakinja Margot Robbe glumit će ubijenu glumicu Sharon Tate, jednu od žrtava obitelji Manson.

U proteklih nekoliko mjeseci Herriman (48), rodom iz australskoga grada Adelaide potpisao je dva ugovora - za film i za seriju u kojima će portretirati jednog od najozloglašenijih serijskih ubojica u povijesti Sjedinjenih Država.

U Tarantinovu filmu pod nazivom Once Upon a Time in Hollywood Herriman će glumiti Mansona iz 1969., a Brad Pitt i DiCaprio glumit će susjede slavnoga para glumačko-redateljskog para Sharon Tate i Romana Polanskog. Iste su godine, osim Tate ubijene još četiri osobe, a ubojstvo su počinili članovi Mansonova kulta 9. kolovoza.

Herriman je publici poznat po ulozi Deweya Crowea iz serije Justified (Pravednik).