3. BeerYard festival u Močvari

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene - craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival po treći se puta održava u velikom dvorištu zagrebačkog kluba Močvare.

I ove godine je festival fokusiran na edukaciju posjetitelja prema kulturi piva proizvedenih od strane Malih nezavisnih pivovara (MNP), najavili su organizatori Žedno Uho.

Prvi panel je više usmjeren samim pivarima i onima koji se time tek žele početi baviti, a tema će biti Barrel aging - tehnika odležavanja piva u drvenim bačvama. Gosti panelisti su Jeff Bradford - štovatelj piva, vina i jakih alkoholnih pića koji obilazi svijet u potrazi za malim nezavisnim pivovarama, destilerijama i vinarijama, zatim predstavnici pivovare Reservoir Dogs, Neven Vorkapić - ambasador jakih alkoholnih pića koji svoja iskustva u tom polju piše na blogu 23 Whiskey Street i Saša Štula - vinar s iskustvom odležavanja vina u drvenim bačvama.

Drugi panel je namijenjen široj publici, a tema će biti nezavisno pivarstvo - koja je poveznica crafta i malih nezavisnih pivovara i zašto je važno da ljudi nauče razliku između industrijskih i malih, nezavisnih proizvođača. Gosti panelisti su predstavnici grupacije MNP - Krešo Marić (Pivovara Daruvar), Davor Simičić (Varionica), Andrej Čapka (Zmajska pivovara) i Miroslav Šuvak (Nova Runda).

Sve skupa će biti predstavljeno više od 20 stranih i domaćih pivovara s 85 piva u ponudi.

Glazbeni dio festivala i ove će godine ponuditi nezavisne bendove različitih glazbenih usmjerenja, u dvorištu Jedinstva od 19 sati nastupaju hardcore punkeri Stronghold, Sleepyheads, Killed A Fox i Saučešće.