Kinestetičko učenje u radu s mladima

Osječka Udruga za razvoj zajednice 'Kreaktiva' provodi projekt 'Kinestetičko učenje u radu s mladima'. Riječ je o nizu plesnih radionica u sklopu kojih se komunicira putem tjelesnog pokreta. 

Sudionici dolaze iz 7 europskih zemalja (Latvije, Grčke, Italije, Poljske, Republike Češke, Bugarske, Španjolske i Hrvatske), a ples promiču kao način izražavanja najdubljih osjećaja, te oblik povezivanja. Svi sudionici projekta rade u području razvoja ponešto drugačijih vještina u radu s mladima. Projekt se provodi uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU, odnosno sredstvima Europske komisije.

Trening traje 9 dana, tema je razvoj kompetencija osoba koje rade s mladima u području razvijanja vještina za ponešto drugačiji rad s mladima, putem pokreta i drugih oblika izražavanja osim onog očekivanog, verbalnog načina. Ova jedinstvena vrsta treninga pružit će priliku osobama koje rade s mladima u neformalnom okruženju s osobama iz drugih zemalja istraživanje moći tjelesnih alata za učenje kako bi se otvorio prostor za inovacije u njihovom budućem radu s mladima.

Aktivnostima u sklopu ovog projekta otkrivat će se vlastite mogućnosti i potencijale kroz polje slobodnog odnosno  suvremenog plesa i pronalaziti načine kako ih primjenjivati u radu svojih organizacija. Suvremeni ples ne odnosi se samo na umjetničko i kreativno izražavanje, nego prije svega označava holistički pristup, usredotočujući se na povezanost uma, tijela, emocija i duše. Tijekom treninga otvorit će se svakoj osobi mogućnost  pronaći vlastitu autentičnost i ostvariti puni potencijal, ovoga puta kroz interakciju s drugima putem kretanja i plesa.

Više o treningu za Dobro jutro, Hrvatska  govorile su Sanela Ravlić iz Udruge 'Kreaktiva' i sudionica treninga Sara Muršić.