7. rujna 2008. - Umro Dino Dvornik

Neobično zanimljiva i uzbudljiva životna priča hrvatskoga glazbenika Dine Dvornika završila je iznenada 7. rujna 2008. u Zagrebu.

Kada se 44 godine prije u obitelji tada već slavnog Borisa Dvornika rodio drugi sin Dino, znalo se da su mu vrata show-biznisa odškrinuta. Kreativnog u vlastitom domu uistinu nije nedostajalo jer ga je otac Boris već od malih nogu usmjeravao na zvjezdani put.

Dino ipak nije želio biti glumac, a ni balun ga nije zanimao, pa se kao tinejdžer prihvatio funky ritmova kojima je potkraj devedesetih bez problema izašao iz očeve sjene i stekao vlastiti kultni status na plesnim podijima i radio postajama.

Kreativni nered obilježio mu je cijelu karijeru. Tijekom dvadesetak godina intenzivnog vladanja hrvatskim pop prostorom nametnuo se, ne samo kao enfant terrible nego i kao vrstan glazbenik tekstopisac i savršeni showman. Ukorak sa svjetskim trendovima surađivao je s većinom vodećih hrvatskih glazbenika nikada se ne spuštajući u prosječnost. Njegov posljednji postumno objavljen album Pandorina kutija donio mu je četiri Porina, među ostalim i onaj za životno djelo.