I ove školske godine 'Sigurno u školu s HAK-om'

Hrvatski autoklub (HAK) poziva svu djecu predškolske dobi, prvašiće, učenike drugih razreda, njihove učitelje i odgajatelje, kao i roditelje da se pridruže obilježavanju 50. godišnjice preventivno-edukativne akcije 'Sigurno u školu s HAK-om' te nauče ili ponove osnove ponašanja u prometu i uz to se odlično zabave...

Svojom akcijom HAK na zabavan način educira prvašiće o ponašanju u prometu te dodatno podiže svijest njihovih roditelja, a posebno vozača o novim, najmanjim sudionicima u prometu. Središnja se svečanost obilježavanje 50-godišnjice održava su u srijedu, 5. rujna od 10 do 13 na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, no akciju provode i udruženi autoklubovi u gradovima i mjestima diljem Hrvatske.

Sve koji uspiju doći na zagrebački trg svojim programom razveselit će Mia Dmišić i Lucija Stipanović, a najmlađi će uživati i u edukativnoj kazališnoj predstavi i radionici. Oni puni sportskog duha moći će biciklom ili romobilom proći HAK-ov prometni poligon i pokazati svoje znanje iz prometne kulture, kao i naučiti osnove ponašanja u prometu. Za one nešto starije i odgovornije sudionike u prometu HAK je pripremio simulator prevrtanja kako bi ih dodatno osvijestio o važnosti vezanja sigurnosnog pojasa.   

Osim obilježavanjem na gradskim trgovima akcija 'Sigurno u školu s HAK-om' će se tijekom prve polovine rujna provoditi u osnovnim školama diljem Hrvatske. Više o akciji u Dobrom jutru  govorio je Alan Vojvodić iz HAK-a.