U paru se može vježbatii na plaži

Prošle smo godine u ljetnim mjesecima posjetili Nin i na prijedlog Marije Glavan, instruktorice fitnesa, snimili vježbe. Bio je to prekrasan sunčan dan i Nin je sjajio u svojoj punoj ljepoti.

Dan prije objave reportaže Nin je zadesilo nevrijeme koje je gotovo uništilo kultnu plažu Ždrijac, a mjesto je bilo odsječeno i poharano vodenom stihijom. Te slike prije i poslije koje su ušle u naš program urezale su mi se u sjećanje i odlučili smo ove godine ponovno posjetiti Nin. Zbog divnih pejzaža, zbog sjajne Marije Glavan i njezinih vježbačica, zbog plaže Ždrijac koja je obnovljena.I ondje smo, na Marijin prijedlog, snimili vježbe u paru s loptom.

Vježbati na pješčanoj plaži, u blizini mora, posebno je zadovoljstvo.
Stopala koja tonu u pijesak, mekoća podloge daju svakoj vježbi drugu dimenziju a loptom malo, ne previše, otežavamo vježbe. To ih čini dovoljno zahtjevnima, a opet zabavnim.

Ne moramo naglašavati da je vježbanje uz more i u moru veoma učinkovito i preporučuje se svima. Nema kontraindikacija. Jasno je da nećete vježbati po velikim vrućinama te ćete biti pažljivi prema svojem tlaku ili ozljedi. Baš zato je Marija vježbe osmislila za sve. Oni se zovu Demos centar.