Jazz će zavladati Rabom

Počinje Rab jazz fest - zvijezde jazz scene zasvirat će uz zvijezde rapskog neba. Treće izdanje festivala trajat će četiri dana - od 6. do 9. rujna.

U okrilju jednog od najljepših hrvatskih otoka, u naručju grada Raba koji je već godinama u samom vrhu turističkih odredišta, ispod četiri znamenita zvonika i ove će godine, u sklopu cijenjenog rapskog jazz festivala zasvirati fantastični glazbenici, najavljuju organizatori manifestacije.

Ovogodišnje izdanje festivala kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista otvorit će sutra navečer naš vrhunski džezist i pijanist Matija Dedić, koji će nastupiti uz svoj trio, te posebnu gošću - divu hrvatske glazbe Gabi Novak..

Prve festivalske večeri, na Trgu Municipium Arba, sa svojim će jazz programom i impresivnim vokalnim sposobnostima nastupiti i Ivana Kindl, ističu organizatori.

U idućim danima slijede koncerti sastava Jazziana Croatica, zagrebačkog bubnjara, udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara, ansambl koji nastoji proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski, te fantastični sextet riječkog pijaniste, aranžera i skladatelja Zvjezdana Ružića.

Detalje o programu festivala doznali smo od umjetničkog direktora Rab jazz festa Brune Mičetića te gradonačelnika Nikole Grgurića, koji su gostovali u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: