53. Vinkovačke jeseni

Ovogodišnje 53. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine', a uobičajeno, uz folklorno-tradicijski dio, priredba će ponuditi i niz gospodarskih, kulturnih i sportskih sadržaja kao i priredbi i koncerata namijenjenih mladima.

Svečano otvorenje
najavljeno je za petak, 14. rujna, a priredba se nastavlja Državnom smotrom hrvatskoga izvornog folklora, 15. i 16. rujna te zatvara Svečanim mimohodom i najvećim šokačkim kolom u nedjelju, 16. rujna. Od 7. do 12. rujna na programu su Foklorne večeri, a 8. i 9. rujna Dječje vinkovačke jeseni.Na Folklornim večerima nastupit će 51 folklorno društvo. Držimo razinu kvalitete koja je vrijednost Vinkovačkih jeseni. KUD-ovi će se predstaviti svojim programima, a odabrat će se jedan koji će cijele godine predstavljati Županiju, grad i Vinkovačke jeseni. Imamo i Dječje vinkovačke jeseni s oko 60 dječjih skupina, preko 30 domaćih i 25 gostujućih skupina. Ovim opetovano dokazujemo da Vinkovačke jeseni imaju budućnost i da mi kao organizatori vodimo računa o njihovom razvoju, poručio je tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković.

53. Vinkovačke jeseni donose bogat glazbeni i zabavni program. Manifestaciju ove godine otvara koncert Guiliana, a najavljeni su i TBF, Klapa Cambi s Ivanom Šebaljom & The Bechars, Zlatko Pejaković, Jole, Ivan Zak, Zvonko Bogdan, Slavonske lole, Pravila Igre, Marija Pavković Snaša te Tamburaši za dušu. Uz to, organizatori najavljuju svakodnevne nastupe tamburaških sastava na Slavonskom sokaku, 10. međunarodni hip hop festival pod nazivom Hip-Hop na Orionu, Vinski grad i druga događanja.


U emisiji Dobro jutro, Hrvatske 53. Vinkovačke jeseni najavili su Mirjam Jukić, organizacija Vinkovačkih jeseni, Ivan Bosančić, predsjednik organizacijskog odbora i Mijo Jakunić, predsjednik KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice koji se spremaju na vinkovačku smotru.

Očekujemo 120.000 posjetitelja što zapravo najviše govori o našoj manifestaciji. Nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe u sadržajima koje smo pripremili. Bogat je i OFF program na kojem proteklih godina nešto više radimo. Ove ćemo godine dodatne napore uložiti u uređenje gradskog parka. Vinski grad je zbog berbe za razliku od prošle godine ograničen na 5 dana, ali vjerujem da će svi uživati u programu koji se odvija na tri različite lokacije, kazala je Mirjam Jukić.