'Vježbanje različitosti' u riječkom HNK-u

Nova kazališna sezona u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci odvijat će se pod sloganom "Vježbanje različitosti", što je asocijacija na kultnu predstavu ovog kazališta 'Vježbanje života'.

Moto povezuje simbol tradicije i pojam različitosti, oslanjajući se na temeljni slogan projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci 'Luka različitosti',  ističu iz uprave kazališta.

Najavljeno je 19 premijera, 19 repriza, više od 20 koncertnih izvedbi gostovanja, među kojima u 'Zajcu' ističu prvu novu produkciju opere 'Nikola Šubić Zrinski' nakon više desetljeća, te prvu premijeru, najavljenu za 21. rujna - koprodukciju s Dubrovačkim ljetnim igrama 'Michelangelo' po tekstu Miroslava Krleže i u režiji Sebastijana Horvata.
"Vježbanje različitosti" HNK Zajca - povratak mjuziklu i opereti
Najavljena je i predstava na koju se aludira i motom nove sezone: 'Vježbanje života' po romanu Nedjeljka Fabrija i u dramatizaciji Darka Gašparovića te režiji Georgija Para - postavljena na sceni riječkoga HNK-a 1990. godine, a do 1996. godine je izvedena 85 puta, uvijek pred punim gledalištem.

Novu sezonu su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavili intendant HNK-a Ivana pl. Zajca Marin Blažević i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica.