Kamo izaći ovih dana? Preporuka Dubravka Jagatića

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta. U moru koncerata izdvojio je nekoliko događanja koja ne bi valjalo propustiti. 

Subota 8. rujnaU slijedećih sedam dana nas čeka par žanrovski vrlo zanimljivih koncerata. Tako sutra u Močvari gostuje njujorški trio A Place To Bury Strangers. Riječ je o vro hvaljenom američkom shoegaze bendu kojega prati reputacije jednog od najboljih novih američkih rock bendova. U Zagreb dolaze drugi puta a razlog njihovog sutrašnjeg gostovanja je promocija novog, petog studijskog albuma „Pinned".
Također sutra ali u klubu KSET svoj će album simpatičnog naziva „Širi ljubav ili šuti" održati zagrebačka grupa Jeboton. Riječ je o izuzetno zanimljivoj skupini mladih glazbenika koja je iznjedrila par odličnih novih bendova a često su ih gledatelji mogli vidjeti po gradskim trgovima i rivama gdje zajedno izvode svoje odlične autorske pjesme.

Srijeda 12. rujnaU srijedu nam dolazi kralj nove world music scene. Riječ je o afričkom glazbeniku iz Ugande Kingu Ayisobi. Prošle godine je nastupio u Zagrebu prvi puta i evo ga ponovo nakon što je poharao top ljestvice najboljih albuma world music scene zahvaljujući posljednjem studijskom albumu "1000 Can Die!". Inače, King Oysoba objavljuje svoje albumu za diskografsku kuću Glitterbeat Records koja je četiri godine za redom proglašavana najboljom diskografskom kućom u svijetu kada je u pitanju promocija world music scene. King Aysoba gostuje u srijedu 12. rujna u klubu Močvara.

Četvrtak 13. rujnaU četvrtak, također u Močvari večer posvećena post metalu odnosno post hardcoru  a gostuju češke grupe Lvmin i Toma Palucha te hrvatski njegovatelji tog žanra Emphasis. Riječ je o izuzetno cijenjenim češkim bendovima koje uspoređuju sa glazbom koju stvaraju Neurosisi i Swans dok su Emphasis iz Čakovca prošle godine objavili jedan od boljih albuma, kada je u pitanju ta vrsta glazbe. U svakom slučaju moja topla preporuka za ovaj koncert uz napomenu svim ljubiteljima sludge metala da u ponedjeljak 6. rujna također u Močvari gostuju grupe Primitive Man i 16, pa tko voli tu vrstu glazbe ne bi valjalo da propusti taj koncert.  

I za kraj samo da spomenem da se prekosutra tj. u nedjelju u vrtu Vintage Industrial bara prikazuje dokumentarni film "Kad muzičari šokiraju" koji prikazuje šokantne momente iz povijesti hrvatske rock scene. Iz provjerenih izvora znam da je film odličan i zabavan jer sam ja autor filmaJ Ulaz je slobodan.