Primadona Nevenka Petković Sobjeslavski proslavila 80. rođendan

Prije 80 godina u Varaždinu, gradu glazbe, rođena je operetna prvakinja Nevenka Petković Sobjeslavski. Obzirom da je jedna od njezinih najvažnijih uloga bila ona Grofice Marice u Kalmanovoj opereti, prijatelji su joj priredili rođendansko družanje u istoimenoj kavani.

Rođendanski susret s prijateljima, kolegicama iz svijeta glazbe i kulture operetna je primadona dočekala sretna i uzbuđena jer dogodio se u njezinom rodnom Varaždinu.

Nevenka Petković Sobjeslavski nakon diplome na zagrebačkoj akademiji, zaposlila se u kazalištu Komedija dok je operetna scena bila živa i obožavana te provela ondje radni vijek. Nastupala je na Varaždinskim baroknim večerima i festivalima, bila miljenicom skladatelja Ive Tijardovića.

Uz talent i ljubav, upornost i puno jedini su put, poručuje dobitnica nagrade Milka Trnina i Nagrade hr. glumišta mladim pjevačima.

Primadona koja je u mirovinu otišla sa zahtjevnom ulogom Grofice Marice,  ponekad tek zapjeva s prijateljima, ali nedjeljom, za svoju dušu, u zboru zagrebačke crkve sv. Katarine.