Za one koje koji nemaju obraz

Za one koje koji nemaju obraz 'Split parking' pokrenuo je kampanju koja ima za cilj upozoriti građane da ne parkiraju vozila na mjesta za osobe s invaliditetom.

'Želiš li se mijenjati za mjesto?', pitaju ljudi u invalidskim kolicima i slijepe osobe s fotografija postavljenih iznad znakova koja označuju parking za osobe s invaliditetom.

U gradu Splitu, postoji oko 25 tisuća legalnih parkirnih mjesta, a od toga 400 ih je namijenjeno osobama s invaliditetom stoga je nužno ta mjesta ostaviti onima koji ih uistinu trebaju.

Ovom kampanjom željeli smo malo šokirati i posramiti građane jer treba imati obraza stati na parkirno mjesto za osobe s invaliditetom kada vas upravo jedna od njih podsjeća kome ste uzeli mjesto, a nije vam namijenjeno, rekao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

U priču se vrlo spremno uključila i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a od početka kampanje napravljeno je nekoliko policijskih akcija u kojima se provjeravala valjanost znakova pristupačnosti, ali i kažnjavali vozači koji su svoja vozila nepropisno pakirali na mjesta za osobe s invaliditetom.