Najbolje od europskog teatra od večeras u Zagrebu

Festival svjetskog kazališta (FSK), koji počinje večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, donosi tri produkcije koje redateljski potpisuju velika europska i svjetska kazališna imena.

Milo Rau, Alessandro Serra i Thomas Ostermeier trojica su redatelja čiji su projekti odabrani kao reprezentativni primjeri suvremenog europskog teatra.

Intendantica HNK-a i suvoditeljca FSK-a Dubravka Vrgoč istaknula je kako je festival krenuo 2003. godine u prvome redu kao mjesto informiranja domaće publike o onome što se događa u Europi i svijetu u vrijeme kada je hrvatska scena bila još uvijek prilično izolirana, ali i kao mjesto usporedbe i vlastitog pozicioniranja u europskom i svjetskom teatru.

Ove godine festival će ugostiti tri iznimno atraktivne predstave velikih europskih i svjetskih redatelja, usprkos tome što je proračun festivala smanjen za dodatnih 20 posto.

Na programu su Pet lakih komada, Macbettu i Richard III., a detalje o programu 16. Festivala svjetskog kazališta od umjetničkih voditelja Dubravke Vrgoč i Ivice Buljana doznala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska: