Vertical Dance Forum okuplja plesače koji prkose gravitaciji

Zadar će postati mjesto okupljanja za koreografe, penjače, sportaše i plesače suvremenog plesa (sa i bez prethodnog iskustva) kojima se pruža jedinstvena prilika da steknu osnovno znanje ili nadograde postojeće iskustvo iz područja vertikalnog plesa.

Umjetnička organizacija Histeria NOVA organizira Vertical Dance Forum 2018 (VDF), međunarodni plesno-umjetnički projekt, kroz koji će se održati u Zadru u periodu od 15. – 19. rujna 2018. godine.

"Vertical Dance Forum" trogodišnji je međunarodni projekt koji okuplja izabrane koreografe iz Europe i Kanade. Cilj je razmjena iskustva i znanja s područja još prilično neistražene forme vertikalnog plesa.
Biste li se usudili zaplesati vertikalni ples?

Okomiti ples je oblik suvremene plesne umjetnosti nastao kao spoj raznih umjetničko-športskih disciplina i predstavlja inovativnu, marginaliziranu, tehnički vrlo zahtjevnu i po život opasnu plesnu formu. Ne rijetko, takve su akcije ostavljale promatrača i publiku istovremeno zadivljenu, zaprepaštenu ali i zabrinutu zbog potencijalne, po život opasne, situacije u kojoj se svaki vertikalni plesač/ica neminovno nalazi.

Iz Zadra se javlila Ana Marušić s organizatoricom hrvatskog dijela programa.