Počela škola i u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Više od 22 tisuće osnovnoškolaca Splitsko-dalmatinske županije krenulo je u ponedjeljak na redovnu nastavu. Kasniji  početak nastave tražen je nakon brojnih sastanaka ravnatelja škola, posebno otočkih koji su smatrali kako nastava započinje rano.

Učenici u drugim dijelovima Hrvatske na nastavu su krenuli još prije tjedan dana, a u toj najvećoj dalmatinskoj županiji nastava je počela 10. rujna i to nakon što je to odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na zahtjev Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Tjednu satnicu s kojom su u startu u nedostatku učenici te županije nadoknađuju tijekom školske godine.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas su u školske klupe sjeli i srednjoškolci. No posebno je uzbudljivo danas bilo splitskim prvašićima - njih 1650 danas je prvi puta sjelo u školske klupe. Uzbuđena su bila djeca, još i više roditelji.

A uzbuđene su i učiteljice, pogotovo u školi Lučac, jedinoj u Splitu u kojoj se počinje primjenjivati eksperimentalni program. Mnogo je novosti, ponajprije u načinu prenošenja gradiva. To će, vjeruju u Ministarstvu, djecu bolje pripremiti za životne izazove.