Rapsodija vrhunskih instrumentalista u Rijeci

U drugom ciklusu Lisinski u Guvernerovoj palači održat će se četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe. Ciklus otvara nastup Monike Leskovar, Martine Filjak i Marije Pavlović 27. rujna.

Tri dame i majstorice svojih instrumenata, koje su nedavno u sklopu Večeri na Griču oduševile zagrebačku publiku: Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru samouvjereno, strastveno i romantično izvode Beethovena i Brahmsa,  ističu organizatori ciklusa nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuju publiku 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupa Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama iz ovog veoma zanimljivog povijesnog razdoblja, stoji u najavi ciklusa.

Glazbena ostavština velikih skladatelja u izvođenju Hrvatski barokni ansambl zvuči vrlo autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente. Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije, napominju organizatori.

Dobitnik mnogih prestižnih nagrada, i diplomac londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, svoje će glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga. Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora, stoji u najavi.

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu 'Ferrucio Busoni' u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, München, London, Weimar i St. Petersburg, no prije ove velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca, poručuju organizatori atraktivnog glazbenog ciklusa.