Mad Max na slavonski način

Motokultivatori osim što služe u poljoprivredi za obradu tla mogu poslužiti i za dobru zabavu u što su se uvjerili posjetitelji 11. državne utrke u Orahovici. Uz motokultivatore, na zahtjevnom terenu natjecali su se vozači kross motora te off road vozila, a adrenalina nije nedostajalo ni onima koji su se okušali u utrci s kosilicama na stazi dugoj stotinu metara.

Ekipe s dva člana posade trebale su u što kraćem vremenu odvesti predviđeni broj krugova te pritom svladati prirodne šumske prepreke i blatnjav teren pri brzini i do 15 kilometara na sat. Bilo je tu padova, guranja, sudara,  zastoja no u ovoj zahtjevnoj adrenalinskoj utrci motokultivatori i njihovi vozači pokazali su svu svoju izdržljivost.

Nešto zahtjevnijom i duljom stazom koja je vodila naglim usponom te šumskim depresijama natjecali su se vozači posebno pripremljenih terenskih vozila te kross motora.

Organizatori ovog jedinstvenog natjecanja u Hrvatskoj su Red vitezova Ružica grada i Off road klub uz potporu turističke zajednice i grada Orahovice.

Oktanski spektakl privukao je posjetitelje svih dobnih skupina koji su se i sami natjecali trčeći s kosilicama na stazi dugoj stotinu metara. No i tu je bilo sudara i smiješnih situacija, a pobjedu je naravno odnio onaj koji je prvi stigao do cilja.