Vodimo vas u jedan od najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj

Područna osnovna škola iz Bakovčica kraj Koprivnice jedna je od škola s najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj. Do sada su osvojli nagrade u svim kategorijama natjecanja za najljepši školski vrt.

Nije ovo školski vrt samo za pokazivanje! Lijep dan devetero učenika od prvog do četvrtog razreda škole u Bakovčicama,  zajedno sa svojim učiteljem školski vrt koristi za nastavu.
 
Tu ima svega i jako je lijepo, imamo igralište, školu, paviljon, imamo cvijeće, katkad poplijevimo cvijeće pa nešto posadimo, priča Lucija. Imamo i svoje voćke, ja imam jabuku, dodaje Petra.

Školski je vrt tijekom cijele godine učionica na otvorenom. Ako obrađujemo vode tekućice - mi ovdje imamo potok, izvor, lijevu, desnu obalu, imamo biljni i životinjski svijet. Sve ono gdje su mnoge škole primorane ići na terensku nastavu mi imamo sve u okruženju, objašnjava učitelj Radovan Knežević.

Iako je učenika malo i mnogima bi možda upravo to bio izgovor da se ne može, u Bakovčicama vrijedne dječje ruke uz pomoć odraslih čine čuda, pa onda i nije neobično što su dosad u nekoliko kategorija već osvajali nagrade za najljepši školski vrt.
Ja vam moram reći da djeca to rade na dobrovoljnoj bazi, ako to ne žele ne moraju. Ali svi žele, ponosno ističe učitelj. Ali svi žele, i tako iz naraštaja u naraštaj. U nagradi uživaju svakoga dana, boraveći u svojem školskome vrtu u učionici na otvorenom.