Sve više turista očarano Buzetom

Buzet je bogat kulturnim znamenitostima, poviješću, a prelijepa priroda, niz malih zaseoka ono su što privlači sve više turista iz cijeloga svijeta. Unatrag nekoliko godina otvaraju se kuće za odmor i hoteli. Puni su cijele godine.

Kada je prije nekoliko godina obitelj Ritoša kupila trošno zdanje u buzetskome starom gradu nisu bili sigurni kamo ih njihov turistički put vodi. Sada znaju da su učinili dobar korak. Riječ je o drugome buzetskom hotelu i upravo je taj s 4 zvijezdice ponos grada.

Početak nije bio lagan, ali s vremenom dižemo svake godine broj noćenja, broj gostiju, i kvalitetu usluge i tako da ove godine imamo čak 22 posto više noćenja nego lani, imamo goste iz 53 zemlje, kaže vlasnik hotela Marijan Ritoša.

U hotel, baš kao i u Buzet turisti dolaze prije svega zbog mira, opuštenosti i zelene oaze koja grad oplahuje. Njemački bračni par Kopecky bira upravo Buzet već drugu godinu za svoje mjesto odmora.

Imate bogatu kulturu, drage ljude, odličnu infrastrukturu, puno predivnih malih mjesta, nedirnutih i zanimljivih, ovako opasanih zidinama, prepunih priča unutra, kaže Siegbrt Kopecky.

Prirodna bogatstva svojega mjesta iskoristili su Buzećani na najbolji mogući način. Uz tartufe na svjetskome su se tržištu probili i likerima te slatkim od bilja i voća.

Mjesto gdje turisti rado svraćaju je i tamošnji zavičajni muzej. Brojni vrijedni izlošci svjedoče o bogatstvu i snazi protekloga vremena Buzeta. Nekima od njih nemoguće je odrediti vrijednost.

Očuvani bedemi, bogate uličice sve to vrijedi pogledati u gradu u kojemu turistička sezona ne završava krajem ljeta, već traje cijelu godinu.