Festival Kvarner dovodi Ensemble Federspiel

Deveto izdanje Festivala Kvarner u dvoranu centra Gervais dovodi večeras Ensemble Federspiel, sedmeročlani ansambl koji redefinira limenu glazbu. Smatra se jednim od najinovativnijih i najzanimljivijih ansambala europske limene glazbe.

Članovi ansambla su pravi virtuozi koji povezuju lokalnu narodnu glazbu sa svjetskim glazbenim elementima, tradiciju s eksperimentiranjem, razigranost s elegancijom. Njihove nevjerojatne vještine u kombinaciji s mladenačkim šarmom i svježinom rezultiraju jedinstvenom izvedbom i originalnim glazbenim aranžmanima. Kreativnost, spontanost i uživanje u glazbi najviši su prioriteti članovima ansambla Federspiel.

Godine 2004. sedam mladih glazbenika, studenata Sveučilišta za glazbu i scenske umjetnosti u Beču, odnosno prestižnog Bečkog konzervatorija, okupili su se kako bi formirali ansambl Federspiel. Folklorna glazba iz Austrije, susjednih zemalja i šire polazište je njihovog koncertnog repertoara. Improvizirajući s melodijama, glazbenici im daju svoj vlastiti pečat i jedan sasvim novi zvuk…