Medvednica outdoor festival - za svakog po nešto

Izazovi za rekreativce i sportaše, druženje u prirodi, radionice za najmlađe, škola brdskog biciklizma, film festival i after party - sve se to odvija na Medvednici ovaj vikend.

Medvednica outdoor festival zasigurno garantira dobru zabavu. Sutra - film festival, u subotu - sportsko-rekreativne aktivnosti.

Cilj je približiti sport u prirodi građanima. Trčanje, penjanje, biciklizam, ples na svili... Prethodno bavljenje sportom nije uvjet - rekreativci su dobrodošli.

Medvednica Outdoor Film Festival

Medvednica Outdoor Film Festival (MOFF) organizira se prvi put u sklopu Medvednica Outdoor Festivala i nudi kratkometražne filmove o sportu i prirodi. Cilj festivala jest upoznati raznoliku publiku s outdoorom kao oblikom rekreacije, probuditi avanturistički duh kroz inspirativne ljudske priče i potaknuti ljubav prema prirodi koristeći film kao medij.

Festival će se održati 14. rujna u Hrvatskom Domu Markuševec s početkom u 19 sati. Program MOFF-a prikazat će najbolje regionalne kratkometražne filmske uratke outdoor tematike. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Mountain Madness

Mountain Madness je planinska avantura, utrka koja je dizajnirana da iscrpi vašu snagu, izdržljivost, ali i ujedno i dokaz vaše spretnosti, brzine, vještine prelaženja različitih prepreka koje vas čekaju na 7km dugoj stazi, bez obzira na vremenske uvjete. Ideja Mountain Madnessa nije pobjeda, ideja je ludi doživljaj koji ćete sa zadovoljstvom prepričavati drugima!

Osim utrka posjetitelji se mogu uključiti i u školu brdskog biciklizma ili prijaviti najmlađe na kreativne radionice. Natjecanja u slobodnom penjanju, bogate tombole i after party zadržat će vas na Medvednici cijeli dan.

Program s rasporedom pogledajte ovdje, a više o svemu ispričali su Mirna Karzen, voditeljica i organizatorica Medvednica outdoor festivala i Edi Dadić, organizator utrke Mountain Madness Obstacle Race.