Glumac Giulio Settimo osvojio nagradu u Ukrajini

Na II. Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta PuppetUP u Kijevu glumac Giulio Settimo osvojio je Nagradu za najboljeg glumca za ulogu gazde i psića Sonje u predstavi 'Male priče o nestašnoj Sonji' u produkciji karlovačkog kazališta Zorin dom.

Na festivalu je sudjelovalo više od 20 predstava iz 18 zemalja, a ta je nagrada iznimno priznanje za Gradsko kazalište Zorin dom: Da se radi o izuzetno kvalitetnoj predstavi i vrhunskim glumcima, svjedoči i činjenica da je predstava već bila nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine u kategoriji najbolje lutkarske predstave ili predstave za djecu i mlade,  poručuju iz Gradskog kazališta Zorin dom.

Predstava je nastala po motivima ruske priče Andreja Usačeva 'Pametni psić Sonja', dramatizaciju i režiju potpisuje Ljudmila Fedorova, a uz nagrađenog Settima igraju Petra Cicvarić i Maja Lučić.

Giulio Settimo će, spomenimo, u subotu 15. rujna, na otvorenju 51. Međunarodnog festivala lutaka - PIF izvesti autorski projekt Fantazija, koji je ostvario zajedno s Ninom Pavlekovićem, Katarinom Arbanas, Nenadom PavlovićemVanjom Gvozdić.