Strašna priča za najmlađe gledatelje

Kazalište lutaka Zadar pripremilo je za najmlađe gledatelje novu predstavu "Strašna priča", u režiji Hane Zrnčić Dim. Predstava se temelji na priči Ane Đokić, a pretpremijera će se održati danas u 11 sati i otvorena je za javnost.

Ravnateljica kazališta Iris Pavić Tumpa istaknula je da su ovoga puta predstavu, koja ima tri glumca, radili sa dvije glumačke postave. Razlog je mobilnost predstave kao i činjenica da je Kazalište lutaka u zadnje vrijeme dosta na gostovanjima i na festivalima. Onda smo radili dvije postave glumaca tako da budemo mobilni i da bez obzira na gostovanja naša publika ne pati, dodala je.

Ovo je predstava za najmlađe. Od tri godine pa dalje, možda čak i manje.
A jedan od ciljeva Kazališta lutaka Zadar je i dati priliku i privući najmlađe autore
, kaže redateljica predstave Hana Zrnčić Dim. Stvarno se jesmo jako puno zabavljali i stvarno jesmo pokušavali dati glumcima što više slobode, što smo na kraju ukomponirali u taj tekst. Meni je to bio veliki izazov i velika prilika jer mi je to zapravo prva profesionalna predstava, izvan Akademije, a bilo je isto tako zanimljivo i to što smo radili s dvije ekipe.

Dramatizaciju predstave potpisuje Sunčica Anamarija Sodar. Scenografiju i lutke izradio je Leo Vukelić. Uz glazbu Tomislava Pehara, u predstavi igraju Gabrijela Meštrović Maštruko, Irena Bausović Tomljanović, Dragan Veselić, Josip Mihatov, Anđela Ćurković Petković i Dominik Karakašić.