Dječji tulum u kukuruzištu

U Kukuruznom labirintu na lijevoj dravskoj obali, u Tvrđavici danas se održava Dječji tulum. Povod je početak nove vrtićke, školske i radne godine. Tulum za plesanje i pamćenje počinje u 17 sati.

Kako se uz boravak u prirodi dobro zabaviti, nešto korisno naučiti poput orijentiranja u prostoru ili saznati o vrstama kukuruza. Sve to možete ako posjetite kukuruzini labirint u blizini Tvrđavice kod Osijeka. Kukuruzni labirint projekt je osječke Udruge Kreativna rekreacija, čiji je cilj promoviranje zdravog života i boravak u prirodi, a potaknut će kod vas i ekološku svijest bez obzira bili veliki ili mali.

Labirint je načinjen u polju kukuruza na površini od pola hektara u duljini od oko tisuću metara. Uđete li saznat će te o vrstama kukuruza koje vas okružuju, naučiti se bolje orijentirati u prostoru, a na edukacijskim mjestima naučiti ćete još korisnih činjenica. Ima 5 tisuća četvornih metara, a nastao je tako da su nakon što su maleni kukuruzi izrasli, čupali biljke prema točno određenoj shemi labirinta. Ideja potječe iz Amerike, u Hrvatskoj postoji još u Požeško-slavonskoj županiji, a udruga Kreativna rekreacija željela je na ovaj način Osječanima dati novi razlog za kretanje na otvorenom uz zanimljive sadržaje.